10/05/2009

Butterscotch-parfait

is een heel lekker nagerechtje Lachen.
Ik heb t vrijdag voor de 1ste keer gemaakt voor mijn ventje zijn verjaardag!

Butterscott-parfait 003

Ingrediënten

- 70 gr. bruine suiker
- 20 gr. boter
- 1/2 dl water
- 2 eierdooiers
- 1 pakje vanillesuiker
- 1/4 l room

Werkwijze

Smelt de suiker en de boter. Laat dit dan al roerend gedurende 1 minuut koken.
Voeg het water toe. Temper de warmtebron en laat, onder voortdurend roeren, alles zachtjes sudderen tot het mengsel stroperig is geworden.
Klop de eierdooiers zo luchtig mogelijk op. Schenk er heel langzaam het bruine suikerstroopje bij.
Op een laag vuur, dit mengsel zolang roeren en kloppen tot het gebonden is.
Neem t dan van het vuur af en blijf nog 30 seconden roeren en kloppen.

Klop dan de room met vanillesuiker net niet helemaal stijf en meng het siroopje eronder.

Dek af met folie en zet in de diepvriezer, gedurende minstens 2,5 uur.

15 tot 20 minuten voor het opdienen in de koelkast plaatsen.

SMAKELIJK!

22:12 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ja dat zal wel, als je ziet wat er allemaal in gaat !
(morgen heb je antwoord)

Gepost door: Geert | 10/05/2009

Reageren op dit commentaar

:-) Goede morgen dit ziet er in elk geval ook al lekker uit dus....

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 11/05/2009

Reageren op dit commentaar

Geef ons vrouwtje maar héél vlug aan voor diefstal ! Ze heeft 't recept al gepikt om het ook eens te proberen en 't strafste van al is dat wij dat zeker niet gaan krijgen hé.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 11/05/2009

Reageren op dit commentaar

Hallo Ria Dat ziet er in indergeval lekker uit,met wat er allemaal in zit kan dat niet slecht zijn
Nog een fijne week verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 11/05/2009

Reageren op dit commentaar

ziet er wel lekker uit

groetjes

Gepost door: kelly | 11/05/2009

Reageren op dit commentaar

Ri@, ziet er wel weer lekker uit,we gaan het ook eens proberen.
Nog een fijne en aangename avond verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 11/05/2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.