23/06/2011

ff rust

timeoutWebLogo.jpg

Lieve mensen, ik heb al een paar dagen last van mijn arm, hand en schouder. Dat hindert me serieus als ik aan de pc werk. Daarom heb ik besloten om t een poos rustiger aan te doen en mijn blog op non-actief te zetten.

Zodra t beter gaat, kom ik zeker terug.

Veel liefs en hopelijk tot gauw ... 

Nadruk

VOORLEZEN.JPG

Gelezen op mijn scheurkalender

06:00 Gepost in Mopjes | Commentaren (6) |  Facebook |

21/06/2011

Herinnering ...

Toen ik in t Middelbaar Onderwijs zat, ben ik een keer bijna uit de klas gewezen. Mijn vriendin en ik hadden de slappe lach. Dat was uitgelokt door een oma die al lopend met een kinderwagen voorbij kwam. We zaten aan t raam links van de grote deur. (zie foto)mater dei.jpg

Indertijd was vlakbij de school een kruispunt met verkeerslichten. Ik zei tegen mijn vriendin, 'volgens mij is die oma aan t lopen om t rood licht nie te hebben.' 

We kwamen nie bij van t lachen. De lerares had ons al een paar keer aangemaand om op te houen met lachen. Maar dat was rapper gezegd dan gedaan. Uiteindelijk hebben we een zakdoek in onze mond gepropt om t lachen te onderdrukken.

Gelukkig lukte dat zo, want we hadden ondertussen een laatste verwittiging gekregen. Schamen 

5.gif

 Een paar weken geleden toen ik, al wandelend met ons kleinkindje, voorbij de school kwam, dook die herinnering weer op. Dat is me dus altijd bij gebleven.

Knipogen 

Frituurpan reinigen

frituurpan reinigen.jpg

20/06/2011

Uitspraak of niet?

rechtbank.JPG

17/06/2011

Weekend

Geniet van t weekend.JPG

If wishes were horses

06:00 Gepost in Onze dansen | Commentaren (6) |  Facebook |

16/06/2011

schuitje

zelfde schuitje.JPG

14/06/2011

Allé, gaan ze t zo weer spelen, als ze hun zinneke nie krijgen ... :-(

'Koper Hobos kan er weinig mee aanvangen'

 De familie van de overleden Marie-Anne Wilsens, de dame van het Hobos, heeft het landgoed te koop gesteld voor 4 miljoen euro. Daarmee gaat men in tegen de pogingen van de overheid om een akkoord te bereiken over een publieke bestemming voor het 140ha groot domein. Volgens sommige bronnen zou er inmiddels een kandidaat-koper zijn die tot 3 miljoen euro wil gaan.
Het gemeentebestuur begrijpt de stap van de erfgenamen niet goed, omdat een eventuele koper vrijwel niets met het domein kan beginnen zonder toestemming van de overheid. Mevrouw Wilsens overlegde met Natuur & Bos over een overname waarbij respect voor de stilte, de pracht en de natuurwaarde van het domein voorop moesten staan, zo mogelijk binnen Bosland.
Nu het domein te koop wordt gesteld, moet een eventuele koper weten dat hij vandaag aan handen en voeten gebonden is waar het over de bestemming van het domein gaat, zegt burgemeester Jaak Fransen:“Het gaat om natuurgebied op het Gewestplan, als bijzonder waardevol ingetekend op de biologische waarderingskaart en als dorpsgezicht beschermd. Dat zijn allemaal elementen die maken dat de mogelijkheden op deze site in de huidige stand van zaken bijzonder beperkt zijn.”
Ook de hoeve op het domein is in een dusdanige staat dat wonen er in feite onmogelijk is. Om het te kunnen bewonen, zullen er werken nodig zijn die een door de gemeente af te leveren bouwvergunning vereisen. Volgens het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan moet het gebied trouwens een beperkte toeristische invulling krijgen. Het gemeentebestuur werkt momenteel aan het ruimtelijk uitvoeringsplan “Bosland” waarbinnen de mogelijkheden voor het gebied, met onder andere het domein het Hobos, zullen worden vastgelegd. Daarbij is het niet uitgesloten dat het gebied onteigend kan worden.
Het gemeentebestuur wil dat het Hobos beperkt toegankelijk wordt met een zachte toeristische invulling die respect heeft voor de draagkracht van het gebied in al zijn kwaliteiten, zegt de burgemeester.
Gelezen op Internetgazet

13/06/2011

Countrynamiddag

5_348_ts1141908715328.jpgDeze voormiddag toevallig op uitgekomen tijdens t rondneuzen op internet, dat er een optreden was van Mike Shannon in een tuincentrum in Ham. We zijn daar al meerdere keren geweest. Gelegenheid tot dansen was er normaal niet.

Nu dus wel, het was er helemaal verbouwd en er was zowaar een dansvloer. Ik had niet t gepaste schoeisel aan om te dansen. Maar eentje heb ik toch samen met mijn ventje gedanst.

'Voices of the Highlands' 

22:22 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (9) |  Facebook |