04/07/2011

Kliklijn

kliklijn.jpgDe Federatie van Cafés van België (FEDCAF Belgium) omschrijft de 'kliklijn' voor het rookverbod als een nieuwe pesterij door Volksgezondheid. 

Sinds vrijdag kan iedereen die een overtreding van het rookverbod in een café opmerkt, de kliklijn contacteren. Anonimiteit wordt wel niet verzekerd.

FEDCAF Belgium zegt dat de 'kliklijn' ook burgers tegen elkaar opzet. "De cafés hebben al genoeg moeilijkheden door de crisis, de verhoogde bierprijs en het rookverbod".

De federatie spoort Volksgezondheid aan om de 'kliklijn' onmiddellijk op te doeken. Sinds 1 juli mag in geen enkel café nog worden gerookt, tenzij in aparte rookruimtes.

HBVL

Ik heb  nooit gerookt en als ik mag kiezen, zal ik nooit in een rokersruimte gaan zitten. Maar om nu mensen te verklikken die roken waar t nie mag. Dat vind ik toch wel erover hoor.

Dit doet me denken aan mijn lagere schooltijd. Wij moesten toen ABN spreken. Tijdens de speeltijd werd dat nogal eens vergeten. Daarom kreeg in elke klas 1 leerling een sleutelhanger mee naar buiten. De bedoeling was andere leerlingen te betrappen op t spreken van dialect.

Wie de sleutelhanger op t einde van de speeltijd in zijn bezit had, was duidelijk in de fout gegaan. Of en hoe dat berispt of bestraft werd, weet ik nie meer.

Ik vond t in elk geval belachelijk! 

Commentaren

Het is idd heel belachelijk, ik rook zelf wel niet maar als je dat zo ziet....

Gepost door: Zon-nebloem | 05/07/2011

Reageren op dit commentaar

Dag Ria
Ongepast,de honderdduizenden die regelmatig dronken achter het stuur kruipen tonen daarmee hun totale minachting voor het leven van andere mensen. ZERO tolerance voor alcohol in het verkeer is daarom dringend noodzakelijk om deze mensen te leren dat in deze wereld niet alles rond hun egoïsme draait.
Nog een zonnige dag.
René

Gepost door: René | 05/07/2011

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat dit hier nie van toepassing is, René. t Gaat hier over roken en niet over drinken, hé ;-)

Gepost door: Ri@ | 05/07/2011

Dag ri@, blij da je er terug bent...Ja die sigaretten, daar is al héél veel om te doen geweest hé!!! Ik ben een rookster, maar ik rook nooit als wij gaan uit eten. En een café waar niet geeten wordt, waarom mag dat nie meer!!!! Ze gaan weer de kleine man straffen, terwijl de groten hun sigaar wel gaan verder roken. Ik wens je een fijne dinsdag toe...Lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 05/07/2011

Reageren op dit commentaar

Dag Ri@,

ik ben een gelegenheidsroker maar heb er zeker geen problemen mee dat er op restaurant niet mag worden gerookt.
Op café gaan we zelden of nooit, tenzij het goed weer is en er een terras is, waar ik dan toch een sigaretje kan opsteken...maar voor hoelang nog???
Ik vind het wel jammer voor de echte bruine kroegen...die zullen nu wel verdwijnen en ik vond die echt wel leuk en typisch.

Ik wil je enorm bedanken voor de felicitaties op mijn blog! Heel lief...

Hoe gaat het ondertussen met jou?

Liefs

Gepost door: Maike (Veerle) | 05/07/2011

Reageren op dit commentaar

Goeie avond ri@, probeer het eens met annytje1,mischien dat het je dan wel lukt. Anders stuur ik alle gegevens door naar jou. Fijne avond en voor straks wel te rusten...lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 05/07/2011

Reageren op dit commentaar

Hoi Anny, ik heb de link naar jouw blog wel hoor, maar als ik hierboven op Gepost door 'anny' klik, krijg ik een foutmelding. Heb je daar misschien nog oude gegevens?

Gepost door: Ri@ | 05/07/2011

ik kan sigaretten gerust laten hoor Ria als dat moet,maar in echte volkscafe's waar er geen eten word geserveerd mag er ook niet meer gerookt worden,dat vind ik erover.zulke café's gaan verdwijnen denk ik,jammer maar helaas
liefs en een dikke knuffel

Gepost door: dolfijntje | 05/07/2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.