13/09/2011

Lachen is gezond :-)

Wie voelt er zich niet opgelucht en opgewekt na een stevige lachbui? Lachen zal je niet enkel mentaal deugd doen, ook op fysiek vlak zal het je voordelen bieden. Wetenschappers hebben vastgesteld dat schateren je gezondheid even goed stimuleert als een evenwichtig dieet of sport.

In het onderzoek werd duidelijk dat de aders in het lichaam verbreden tijdens schuddebuikend gelach, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Volgens Michael Miller, een van de wetenschappers, is het gezondheidsvoordeel van lachen vergelijkbaar met dat van sport. Geregeld lachen zou dus bijdragen tot het voorkomen van hartziekten en deel uitmaken van een gezonde levensstijl, net zoals lichaamsbeweging en een gezonde voeding dat doen.

De boodschap is duidelijk: er moet zoveel mogelijk geschaterd, geproest en gegierd worden. Dit kan je wellicht doen door onder meer komische programma’s te bekijken, grappige optredens te beluisteren en te ravotten met de (klein)kinderen…

 931_b34407d262d8b91a288afecababa0c65.gif   

lol.gif

 

www.indefleur.be

Commentaren

Ja, lachen is gezond maar dan moet er nog iets zijn waarmee je kunt lachen hè; Zelfs de tegenwoordige komische films en reeksen zijn om te blèten, lol ;-)

groetjes

Gepost door: maike | 13/09/2011

Reageren op dit commentaar

goede lach bui beter dan een tranental

Gepost door: sloeber | 13/09/2011

Reageren op dit commentaar

lachen is gezond,zeker met een goeie mop
lachen doen we veel te weinig
liefs en een fijne avond

Gepost door: dolfijntje | 13/09/2011

Reageren op dit commentaar

Het klopt zeer zeker wel.. :-)
Gewoon lekker lachen! Juhu.

Gepost door: Annemarie | 13/09/2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.