08/03/2011

Pastagratin met scampi's

 

spaghetti met scampis 001.jpg

 

Ingrediënten (4 personen)

- 500gr rauwe garnaalstaarten scampi's (diepvries)
- 1/2 citroen
- 1 ui
- 2 dl room
- 80gr geraspte emmentaler
- 400gr spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 bosje peterselie
- peper en zout

Voorbereiding

-  Snij de ui fijn.
-  Pers de halve citroen uit.
-  Snipper de peterselie fijn.
-  Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en
   verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.               

Bereiding

1. Kook de spaghetti in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

2. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui glazig. 
    Voeg de scampi's toe en laat ze gedurende 1 min. kleuren aan elke kant.
    Kruid met peper en zout. 

3. Giet het citroensap in de pan en bestrooi de scampi's met de fijngesnipperde peterselie.

4. Overgiet met de room en laat gaar worden op een hevig vuur gedurende 3 à 4 min.  
    Doe er de pasta bij en roer goed.  
    Verdeel de bereiding in 4 vuurvaste schotels (of 1 grote) en bestrooi met emmentaler.  
    Zet gedurende 3 à 4 min. onder de grill van de oven. 

 

SMAKELIJK!!!

 

 

Ik heb dit gerecht uit de folder van Colruyt genomen en geprobeerd. t Is heel gemakkelijk, rap klaar en heeeeeeeeel lekker Lachen

20:49 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (6) |  Facebook |

04/01/2011

Tiramisu met speculoos

tiramisu met speculoos.JPG

Dit recept heb ik van dochterlief gekregen.
Ik heb t zelf nog nie geprobeerd of geproefd,
maar dat zal er zeker nog wel s van komen!

Lachen

06:00 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (4) |  Facebook |

28/04/2010

Tagliatelli met porei en champignons

imagesCA05R7S0

Ingrediënten
: - 250 gr tagliatelli
                     - peper, muskaatnoot en zout
                     - 40 gr vetstof
                     - 1 kg porei
                     - 2 dl room
                     - 250 gr champignons
                     - 500 gr gehakt
                     - 1,5 tot 2 dl bouillon
                     - 2 eetlepels basilicum
                     - 75 gr gemalen kaas
Werkwijze: Kook de tagliatelli beetgaar en laat uitlekken. De porei reinigen, in dunne ringen snijden en laten stoven met de vetstof. Voeg 1,5 dl room toe, alsook peper en zout. Laat nog 10 minuten stoven.
In een andere pan t gehakt bruinen, samen met de gesneden champignons. Dan 1/2 dl room, de bouillon, basilicum, peper, zout en muskaatnoot toevoegen.

De oven voorverwarmen.

Schik de tagliatelli, het gehakt en de porei in een vuurvaste schaal.
Strooi de geraspte kaas erover en plaats in de oven, gedurende 30 minuten op 200°C.

Smakelijk!

21:19 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (11) |  Facebook |

16/12/2009

Vandaag gebakken ... wafels(30 stuks)

wafels


Ingrediënten
: - 800gr. bloem
                    - 500 gr fijne suiker (ik heb half fijne en half bruine 
                      suiker gedaan deze keer, dan zijn de wafels iets 
                      harder)
                    - 500gr. bakboter
                    - 7 eieren
                    - snuifje maagzout (natriumcarbonaat)            
Werkwijze: Boter smelten, dan suiker en ganse eieren onder 
                 mengen. 
                 Dan bloem en maagzout toevoegen.
                 Als het deeg te vast is, wat water toevoegen.

Smakelijk!!!              

21:22 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (9) |  Facebook |

01/09/2009

Aardappelgratin met ham en broccoli

gratin met broccoli en ham

Dit gerecht was oorspronkelijk te bereiden met Bio-producten. Ik heb het gemaakt van gewone groenten en fruit. En t was lekker... Lachen

Ingrediënten
- 300 g gekookte ham
- 250 g champignons
- 2 appelen
- 1 broccoli
- 600 g aardappelen
- 60 g geraspte kaas naaar keuze
- 1 dl room
- 1 eetlepel boter
- 1 ei
- 1 dl droge witte wijn
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout

Voorbereiding
- Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook gaar in lichtgezouten water,   gedurende 20 à 25 minuten. Giet af en pureer ze. Voeg de witte wijn en de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis  en snij in blokjes van 1 cm.
- Snij de broccoli in roosjes en kook in lichtgezouten water, gedurende 5 minuten.
- Snij de champignons in 4 of 6 naargelang de grootte en roerbak in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Snij de gekookte ham en reepjes.

Bereiding
(30 minuten + 25 minuten in de oven)
1. Meng de broccoliroosjes met de reepjes gekookte ham, de blokjes appel en de champignons. Giet deze mengeling op de bodem van een beboterde ovenschotel.
2. Bedek de mengeling met aardappelpuree.
3. Klop het ei los met een klopper en roer er de room en de kaas onder. Giet deze mengeling over de puree en schuif de ovenschotel in een op 180° C voorverwarmde
oven, gedurende 25 minuten.
Dien onmiddellijk op!

De schotel kan ook vooraf klaargemaakt worden. Dan 15 minuten langer opwarmen!

SMAKELIJK!!!

Dit recept komt uit een folder van Colruyt

22:13 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (10) |  Facebook |

10/05/2009

Butterscotch-parfait

is een heel lekker nagerechtje Lachen.
Ik heb t vrijdag voor de 1ste keer gemaakt voor mijn ventje zijn verjaardag!

Butterscott-parfait 003

Ingrediënten

- 70 gr. bruine suiker
- 20 gr. boter
- 1/2 dl water
- 2 eierdooiers
- 1 pakje vanillesuiker
- 1/4 l room

Werkwijze

Smelt de suiker en de boter. Laat dit dan al roerend gedurende 1 minuut koken.
Voeg het water toe. Temper de warmtebron en laat, onder voortdurend roeren, alles zachtjes sudderen tot het mengsel stroperig is geworden.
Klop de eierdooiers zo luchtig mogelijk op. Schenk er heel langzaam het bruine suikerstroopje bij.
Op een laag vuur, dit mengsel zolang roeren en kloppen tot het gebonden is.
Neem t dan van het vuur af en blijf nog 30 seconden roeren en kloppen.

Klop dan de room met vanillesuiker net niet helemaal stijf en meng het siroopje eronder.

Dek af met folie en zet in de diepvriezer, gedurende minstens 2,5 uur.

15 tot 20 minuten voor het opdienen in de koelkast plaatsen.

SMAKELIJK!

22:12 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (6) |  Facebook |

06/05/2009

'Cakejes'

(hopelijk is t goed geschreven Schamen) heb ik vandaag gebakken.

cakejes 001

Het recept

Ingrediënten 

per ei - 35 gr. bakboter
         - 50 gr. fijne suiker
         - 50 gr. zelfrijzende bloem

Van 4 eieren heb je ongeveer 25 koekjes

Werkwijze

De boter wit kloppen met de mixer. Dan suiker en eieren bijvoegen en alles goed mengen. Als laatste de bloem voorzichtig onderheffen met een houten lepel of mixen op laagste stand.
Je kan bv. ook rozijntjes, hagelslag of amandelschilfers onder het deeg mengen.

Papieren cakevormpjes op een bakplaat plaatsen en voor 2/3 vullen met het deeg.

Bakken in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, op 200°C tot ze gerezen zijn en dan verder bakken op 175°C

VEEL SUCCES!

 

 

21:01 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (9) |  Facebook |

14/04/2009

Heel lekker ...

zeker bij zo'n zomerweertje als we de laatste dagen hebben gekend! Lachen

COGNACTAART

eigen fotos 003Ik heb t laatst nog gemaakt, als dessertje op onze 30-jarige huwelijksverjaardag!
Maar ik heb er een beetje laat aan gedacht om er een foto van te maken! Dus hier dan een foto van wat er nog overbleef van die taart, nadat we er heerlijk van gesmuld hadden ... 

 Ingrediënten:
- 6 eieren
- 250 gr. Planta
- 150 gr. fijne suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 à 3 borrels cognac
- 1 pak Petite-Beurre koekje
- 2 zakjes Klop-Klop
Werkwijze:
De eierdooiers, boter, suiker en vanillesuiker tot een witte massa kloppen. Het eiwit stijfkloppen en samen met de cognac onder de massa mengen.

De koekjes deppen in cognac met water.
De bodem van een springvorm vol leggen met deze koekjes. De helft van de massa in de springvorm doen en dan nog een laag koekjes leggen. Hierop de rest van de massa doen.

De Klop-Klop met melk tot slagroom kloppen. Dit dan op de massa uitstrijken.
Afwerken met chocoladeschilfers.

Minstens 10 uur in de diepvries zetten!

Veel succes!

22:31 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (6) |  Facebook |

05/04/2009

Gisteren gebakken :-)

Hier nog s een receptje, deze keer eentje van wafels! t Is ma om onze eieren op te krijgen, dat ik wafels heb gebakken bij mijn wekelijkse brood- en koekjesbak!

eigen fotos 002

 

 

 

 

 

Ingrediënten: - 6 eieren
                    - 1 tas melk
                    - 350 gr. bakboter
                    - 300 gr. fijne suiker
                    - 2 pakjes vanillesuiker
                    - 500 gr. zelfrijzende bloem
                    - 1 soeplepel olie

Werkwijze: de eieren in hun geheel in een kom doen en mixen. Suiker en vanillesuiker eronder roeren. Boter laten smelten en toevoegen, samen met de melk. Alles goed mengen en beginnen maar!

 Het zijn heel goeie bewaarwafels!

20:28 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (3) |  Facebook |

05/03/2009

Recept uit de oude doos (vandaag gebakken)

Droge koekjes

droge koekjes

Ingrediënten:
- 250 gr bloem
- 2 afgestrekenkoffielepels bakpoeder
- 150 gr fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespuntje zout
- 1 ampul Rhum-Aroma
- 1 mespuntje kaneel
- 2 eetlepels water
- 125 gr boter

Werkwijze: De bloem en bakpoeder zeven. In het midden een kuiltje maken voor de suiker, vanillesuiker, zout, Rhum-Aroma, kaneel en water. Dit alles met een gedeelte van de bloem verwerken tot een dikke massa. Dan de in stukjes gesneden koude boter er bovenop leggen. De rest van de bloem er overheen strooien en dit alles tot een glad deeg kneden. (als het deeg kleeft, moet het een poos op een koele plaats gezet worden).
Het deeg tot een lap van ongeveer 1/2 cm uitrollen en met verschillende vormpjes uitsteken.
De koekjes op een ingevet bakblik leggen en bakken gedurende 10 minuten, op 200-225°C, in het midden van de oven.

Veel succes!

20:48 Gepost in Mijn recepten | Commentaren (9) |  Facebook |